Ga naar inhoud

Theaterling

'Theaterling’ is jong Herentals theatergeweld dat ontstaan is vanuit Theaterspektakel vzw. Tijdens het seizoen 2004-2005 voelden oprichters Liese Bergen, Jelle De Grauwe, Lies Lievens, Tom Van der Velde en later ook Leen Meeus en Linne Vermeiren het kriebelen om een eigen theateratelier op te richten. Theaterling werd geboren en vormt sindsdien een autonome jeugdtheaterwerkplaats, die op regelmatige basis samenwerkt met Theaterspektakel vzw.

Algemeen wil Theaterling kinderen en jongeren tussen 10-18 jaar de kans geven om op een actieve, creatieve manier theater te ontdekken, proeven en voelen. Onze doelstelling is hierbij tweeledig. Enerzijds willen we kinderen en jongeren de kans bieden om op een actieve manier kennis te maken met alle facetten van theater. Daarvoor organiseren we regelmatig actieve workshops. Denk hierbij maar aan ‘Jong Geweld’. Anderzijds willen we hen ook de kans geven om naar een theaterproductie toe te werken en om dus zelf op de planken te staan. Recente producties zijn ‘De vinger en de mond’, ‘Ongeschonden Onbemind’, ‘Titus’ en een eigen poppentheaterversie van ‘Alice in Wonderland’. Theaterling tracht elk jaar opnieuw haar spelers uit te dagen en ze een verscheidenheid aan theatergenres te leren kennen. De voorstellingen die Theaterling maakt, worden mee opgenomen in de programmatie van Theaterspektakel vzw.

Elke groep bestaat uit 15-tal deelnemers die allen het enthousiasme voelen om samen aan de slag te gaan. Hierbij is ervaring geen vereiste, alleen heel veel zin om erin te vliegen. We stellen in onze werking dus het spelplezier en een positieve groepsgeest centraal.

Om dit alles in goede banen te leiden, werkt Theaterling steeds met professioneel geschoolde regisseurs samen die een voldoende basis en open-mindedness hebben om met onze jongeren aan de slag te gaan. De organisatorische, praktische, ondersteunende en animatieve taken worden toevertrouwd aan een bestuur bestaande uit jongvolwassenen die op vrijwillige basis meewerken aan een fijne theaterplaats.

In seizoen '16-'17 spelen de oudste Theaterlingers Oedipus in een regie van Isabel Vervoort. Première op 21 januari 2107. De jongste groep werkt aan een toonmoment onder leiding van Eva De Baets en tonen u graag het resultaat tijdens de derde editie van Jong Geweld. Op 8 en 9 april 2017 bezet Theaterling i.s.m. de jeugddienst cc 't Schaliken en biedt kinderen en jongeren tussen 10 en 18 jaar een breed gamma aan workshops aan.

Tot slot organiseert Theaterling haar tweede familiequiz op 10 november om 20u. in de feestzaal van kOsh Campus Collegestraat. Inschrijven met een ploeg van 5 personen kan via wouter.peeters1@gmail.com. Prijs bedraagt 15 euro.

Meer informatie omtrent Theaterling en haar werking vindt u op onze facebook pagina (facebook.com/Theaterling) en ons contacteren kan steeds via wouter.peeters1@gmail.com.

Het huidige bestuur hoopt u allen te verwelkomen op één van onze activiteiten,
Charlotte Van Goubergen, Hannah Van Goubergen, Lore Wagemans, Maxime Goossens en Wouter Peeters